Packa i tid underlättar för din flyttfirma

Att anlita en flyttfirma kan vara det bästa du har gjort. Att flytta innebär ofta ganska mycket stress, press och planering. Vare sig du ska flytta inom samma stad eller en längre sträcka så kan det lätt bli rörigt att hålla reda på allting och att hinna med i tidsschemat.

Ha en bra planering

Genom att tänka igenom allting mycket noga kan du spara tid och energi. Bokar du in en flyttfirma som ska komma en viss dag är det bra om du har packat ihop en del prylar redan så de slipper stuva ner det i lådor åt dig. Vissa flyttfirmor gör det också, men det vanligaste är att de bär kartonger, möbler och andra skrymmande föremål som är svåra att hantera för dig.

Vanligtvis har du ett utflyttningsdatum samt ett datum för tillträde till det nya boende, och redan när du vet vilka datum det gäller är det dags att boka in en flyttfirma. Genom att göra det har du mer översikt och kontroll samt ett datum att jobba mot med packandet.

Passa på att rensa

När du flyttar är det ett gyllene tillfälle att passa på att rensa bland alla dina saker. Det är ofta så att man samlar på sig en mängd olika grejer som inte används. Tänk på om du verkligen behöver dem eller om du kan göra dig av med lite. Kanske har du flera kartonger med kläder du inte använder. Varför släpa med dem till det nya boendet? En hel del kläder och möbler med https://www.erixonflytt.se/ – flyttfirma göteborg, men även andra saker fungerar utmärkt att lämna till loppis eller secondhandbutiker. När du har rensat blir det mycket lättare att packa.

Ett annat knep är att endast packa ner det du verkligen vill ha med dig. När allt du inte klarar dig utan är nedpackat har du en klar överblick på det som är kvar. Kanske är det en hel del av det som du kan göra dig av med och rensa ut. Ska du flytta till en mindre bostad är det kanske en nödvändighet att minska på bohaget, men om du ska flytta till större kommer du ha mer plats. Att ha mer plats betyder ändå inte att precis allt behöver flyttas med, det kan vara bra att rensa lite i alla fall.

Märk upp kartongerna

När du packar är det bra att märka upp kartongerna med vad de innehåller. En lista på varje kartong ger en klar överblick, men du kan också märka upp dina flyttlådor med siffror eller till vilket rum de ska, exempelvis “kök”, “sovrum”, “barnrum” och så vidare. Det förenklar för flyttkillarna om de vet var de ska ställa lådorna. Med flyttfirmans hjälp får du snabbt in alla lådor och möbler i rätt rum i det nya boendet, och sen kan du börja packa upp.